Oletko valmis sairaanhoitaja (AMK), joka on kiinnostunut lapsiperheiden ja väestön terveydenhoitotyöstä? Näetkö itsesi tulevaisuudessa kouluterveydenhoitajana vai oletko enemmän kiinnostunut lastenneuvolatyöstä? Vai olisiko tulevaisuuden työpaikkasi terveydenhuollon digitaalisten ja teknologisten ratkaisujen parissa?
LAB-ammattikorkeakoulun terveydenhoitotyön muuntokoulutus, joka on suunnattu sairaanhoitajan tutkinnon suorittaneille, mahdollistaa sinulle toivomasi urakehityksen.
Terveydenhoitotyön muuntokoulutus on mahdollista suorittaa työn ohessa LAB-ammattikorkeakoulun Lahden kampuksella. Teoriaopinnot suoritetaan pääsääntöisesti verkossa ja harjoituksiin ja simulaatioihin painottuvia lähipäiviä kampuksella on noin kaksi kuukaudessa.
Terveydenhoitajana osaat edistää eri-ikäisten ihmisten ja perheiden terveyttä, toimintakykyä ja hyvinvointia laaja-alaisesti. Tunnet alan teorian ja hoitotyön käytännöt, ja osaat soveltaa niitä vaihtelevissa asiakastilanteissa. Tunnistat riskiryhmiin kuuluvia asiakkaita ja perheitä. Tuet ja autat heitä sekä ohjaat tarvittavan avun piiriin mahdollisimman varhain.
Osaat myös toimia joustavasti moniammatillisissa työryhmissä. Terveydenhoitajan työ vaatii taitoa toimia johdonmukaisesti vaikeissa, yllättävissäkin tilanteissa.
Voit hakeutua koulutukseen, mikäli olet suorittanut sairaanhoitajan tutkinnon, tai aiemmin suorittamaasi tutkintoon (esimerkiksi ensihoitaja, kätilö) sisältyy myös sairaanhoitajan pätevyys.
Oletko valmis sairaanhoitaja (AMK), kätilö (AMK) tai ensihoitaja (AMK), joka on kiinnostunut lapsiperheiden ja väestön terveydenhoitotyöstä? Näetkö itsesi tulevaisuudessa kouluterveydenhoitajana vai oletko enemmän kiinnostunut lastenneuvolatyöstä? Vai olisiko tulevaisuuden työpaikkasi terveydenhuollon digitaalisten ja teknologisten ratkaisujen parissa? LAB-ammattikorkeakoulunterveydenhoitotyön muuntokoulutus mahdollistaa sinulle unelmiesi toteutumisen.
Terveydenhoitotyön muuntokoulutus on mahdollista suorittaa työn ohessa LAB-ammattikorkeakoulun Lahden kampuksella. Teoriaopinnot suoritetaan pääsääntöisesti verkossa ja harjoituksiin ja simulaatioihin painottuvia lähipäiviä kampuksella on noin kaksi kuukaudessa.
Terveydenhoitajana osaat edistää eri-ikäisten ihmisten ja perheiden terveyttä, toimintakykyä ja hyvinvointia laaja-alaisesti. Tunnet alan teorian ja hoitotyön käytännöt, ja osaat soveltaa niitä vaihtelevissa asiakastilanteissa. Tunnistat riskiryhmiin kuuluvia asiakkaita ja perheitä. Tuet ja autat heitä sekä ohjaat tarvittavan avun piiriin mahdollisimman varhain. Osaat myös toimia joustavasti moniammatillisissa työryhmissä. Työ vaatii taitoa toimia johdonmukaisesti haastavissa, yllättävissäkin tilanteissa.
LAB-ammattikorkeakoulun terveydenhoitajakoulutus on sitoutunut edistämään kestävän kehityksen tavoitteita toiminnassaan. Tavoitteena on, että LAB-ammattikorkeakoulusta valmistuu terveydenhuollon ammattilaisia, jotka osaavat toimia ammatissaan kestävän kehityksen tavoitteiden ja periaatteiden mukaisesti. Opintojesi aikana opit konkreettisesti tekemään kestävän kehityksen mukaisia päätöksiä terveydenhuollon ammattilaisena.
LAB-ammattikorkeakoulun terveydenhoitajakoulutuksen opiskelijana kehität ammattitaitoasi niin, että uudet asiat rakentuvat jo olemassa olevan osaamisen perustalle. Koulutus sisältää terveydenhoitotyön ja yleissairaanhoitajan (AMK) opinnot.
LABin terveydenhoitajakoulutus painottuu vahvaan käytännön osaamiseen ja potilasturvallisuuteen, joiden osaamista vahvistetaan läpi opintojen modernissa simulaatiokeskuksessamme.
Suoritettuasi terveydenhoitajan (AMK) tutkinnon voit työskennellä joko terveydenhoitajana tai sairaanhoitajan laillistetun ammattinimikkeen alla Euroopan unionin alueella.
Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira laillistaa terveydenhoitajan (AMK) tutkinnon suorittaneet terveydenhuollon ammattihenkilöstöstä asetetun lain (559/949) mukaisesti.
Koulutus täyttää Euroopan unionin direktiivin (2013/55/EY) vaatimukset ammattipätevyyden tunnustamisesta. Terveydenhoitajan tutkinto on ammatillisesti suuntautunut bachelor-tason korkeakoulututkinto.
LAB on kansainvälinen ammattikorkeakoulu. Meillä on yli 300 yhteistyökorkeakoulua, joiden kanssa järjestämme vaihto-ohjelmia sekä kehitämme koulutustamme.
Sadat LABin opiskelijat lähtevät vuosittain ulkomaille joko harjoitteluun tai opiskelemaan. Osassa koulutuksissamme on mahdollisuus myös kaksoistutkinnon (double degree) suorittamiseen. Kaksoistutkinnon suorittaneena saat tutkinnon sekä LABista että ulkomaalaisesta yhteistyökorkeakoulusta.
LABiin tulee vuosittain paljon opiskelijoita ympäri maailmaa. Meillä opiskelee lähes 900 kansainvälisiä tutkinto-opiskelijaa 78 eri maasta. Opiskelu on siis aidosti kansainvälistä vaikka et ulkomaille lähtisikään!
LABissa pääset tekemään yhteistyötä yritysten ja työyhteisöjen kanssa jo opintojesi aikana. Opintoihisi voi kuulua esimerkiksi suoraan oman alasi työnantajille tehtäviä projekteja ja harjoitustöitä. Erilaiset oppimisympäristöt, kuten opiskelijoiden osuuskunnat, vahvistavat kytköksiäsi aitoon vuorovaikutukseen työelämän kanssa koko opintojesi ajan.
LAB tekee tiivistä yhteistyötä myös LUT-yliopiston kanssa.
LAB-ammattikorkeakoulu on työ- ja elinkeinoelämän innovaatiokorkeakoulu, mikä näkyy muun muassa työelämäläheisissä tutkinnoissa ja alueita palvelevassa tutkimus- ja innovaatiotoiminnassa. LABin tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa ohjaavat strategiset vahvuusalueet ovat:
Terveydenhoitaja on koulutuksensa perusteella laaja-alainen kansanterveystyön, perusterveydenhuollon ja ennalta ehkäisevän terveydenhuollon asiantuntija seuraavilla toiminta-alueilla:
- lasta odottavan perheen terveydenhoitotyö
- ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvonta lapsen
- kouluikäisen ja nuoren terveydenhoitotyö
- työikäisen terveydenhoitotyö
- ikääntyneen/vanhuksen terveydenhoitotyö
- avosairaanhoito/kotihoito
- ympäristöterveyden edistäminen
- tartuntatautien ehkäisy
- hoito ja rokotustoiminta
- yhteisöllinen terveydenhoitotyö
- terveydenhoitotyön johtamis- ja kehittämisosaaminen
Voit hakea ylempään ammattikorkeakoulututkintoon (YAMK) tähtäävään koulutukseen hankittuasi vähintään kaksi vuotta alan ammatillista työkokemusta. Voit hakeutua opiskelemaan myös yliopiston maisteriohjelmiin.