Design

Kuva
A plant and a round mirror

Haastamme sinut kehittämään yhdessä älykkäitä ja ihmislähtöisiä ratkaisuja hyödyntämällä muotoilun ja taiteen erikoisosaamista. Ratkaisumme tukevat liiketoiminnan uutta arvonluontia.

Design blogi

Projektit

Ota yhteyttä

Kristiina Soini-Salomaa
TKI-johtaja
kristiina [dot] soini-salomaaatlab [dot] fi
Blog liftup

Design – LAB Focus

Yhteistä matkaa kohti luovaa yrittäjyyttä jo yli kymmenen vuotta

LAB- ammattikorkeakoulun Lahden kampukselle saapuvat European Creative Futures (ECF) Erasmus intensiivikurssin opiskelijat ja opettajat Irlannista, Norjasta ja Hollannista helmikuussa 2022.  Se on järjestyksessään jo 13. kerta, kun kyseinen kurssi pidetään. Intensiivikurssit ovat koonneet yhteen opiskelijoita ja opettajia eri maista erityisesti kulttuuri- ja liiketalouden aloilta jakamaan kokemuksia ja näkökulmia sekä oppimaan yrittäjyydestä yhdessä käytännön kautta. Sarjan […] The post Yhteistä matkaa kohti luovaa yrittäjyyttä jo yli kymmenen vuotta appeared first on LAB Focus.

Kestävän palveluasumisen ratkaisuja

LAB-ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutti toteuttaa Kestävän palveluasumisen ekosysteemi – KEKO-hankkeen vuosina 2021–2023. Hankkeessa suunnitellaan ja pilotoidaan palveluasumisen kokonaisuus, mistä kerätään havaintoja, tietoa ja kokemuksia samankaltaista yritystoimintaa suunnittelevien palveluntarjoajien käyttöön. Tarve yksityisten palveluasumisen kohteiden kehittämiselle on oleellista ajassamme, jossa ikääntyneiden määrä kasvaa ja samalla tuen tarve lisääntyy. THL:n mukaan vuoden 2020 lopussa sosiaalihuollon ikääntyneiden, vammaisten ja psykiatrian laitos- […] The post Kestävän palveluasumisen ratkaisuja appeared first on LAB Focus.

Muovin tarina – uusi lähestyminen muovin kierrätyksen edistämiseen

Eräs muovin kierron pullonkauloista on sopivien käyttökohteiden löytäminen (Grigore 2017). Muovin tarina – roskasta tuotteeksi -hankkeessa etsitään tällaisia käyttökohteita. Hanke keskittyy sekalaisen muovijätteen kierrättämiseen 3D-tulostamista hyödyntäen. Lisäksi hankkeessa kootaan koko muovin kierto verkkonäyttelyksi, joka tutustuttaa koululaiset muovin kiertotalouteen. Hankkeessa muovijätettä kerätään espoolaisista kouluista, ja sitä tutkitaan ja työstetään Lahdessa LAB-ammattikorkeakoulun muovilaboratoriossa. Kerätty muovi käy läpi […] The post Muovin tarina – uusi lähestyminen muovin kierrätyksen edistämiseen appeared first on LAB Focus.