Design

Kuva
A plant and a round mirror

Haastamme sinut kehittämään yhdessä älykkäitä ja ihmislähtöisiä ratkaisuja hyödyntämällä muotoilun ja taiteen erikoisosaamista. Ratkaisumme tukevat liiketoiminnan uutta arvonluontia.

Design blogi

Projektit

Ota yhteyttä

Kristiina Soini-Salomaa
TKI-johtaja
kristiina [dot] soini-salomaaatlab [dot] fi

Design Archives - LAB Focus

Ikäihmisten ehdoilla asumista ja digitaalisuutta

Kestävän palveluasumisen ekosysteemi – KEKO -hankkeessa on tuotettu opiskelijavoimin ensimmäisiä konsepteja niin palvelurakennukseen kuin digitaaliseen käyttöliittymään. LABin Muotoiluinstituutin sisustusarkkitehtuurin ja kalustemuotoilun sekä palvelumuotoilun opiskelijat keskittyivät palvelurakennukseen. UX/UI-kurssitoteutuksessa visuaalisen viestinnän ja palvelumuotoilun opiskelijat toteuttivat käyttöliittymiä. Opiskelijat esittelivät töitään huhtikuun alussa hankkeessa työskenteleville sekä hankkeessa yhteistyössä toimivan Ruskorinne-palvelukodin suunnittelutiimille. Palvelurakennuksen yksiö, yhteiset tilat ja ulkotilat Sisustusarkkitehtuurin ja […] The post Ikäihmisten ehdoilla asumista ja digitaalisuutta appeared first on LAB Focus.

Immersion vahvistaminen pelisuunnittelussa

Kiinnostavassa kirjassa, elokuvassa tai pelissä on usein jotain sellaista, johon katsoja, lukija tai pelaaja voi samastua ja jonka kautta tarinan voi kokea. Hahmot ovat yksi keskeisimmistä tarinallisen kokemuksen elementeistä. Immersio, eli uppoutuminen on peliteollisuudessa usein käytetty termi, joka kuvastaa pelaajan syvää keskittymistä peliin. Peliin syvästi uppoutunut käyttäjä ei välttämättä edes tiedosta pelin ulkopuolista maailmaa. Tällaisia […] The post Immersion vahvistaminen pelisuunnittelussa appeared first on LAB Focus.

Digitaalisuus osana kestävän palveluasumisen ekosysteemiä

Kevään 2022 aikana LAB-ammattikorkeakoulun muotoilun eri koulutusalojen opiskelijat kehittivät palveluasumisen laatua parantavia digitaalisia palveluita osana laajempaa ekologisen palveluasumisen KEKO-hanketta. Kolmen kurssin opintokokonaisuuden aikana suunniteltu älyTV-sovellus sulautuu osaksi palvelutalon asukkaiden aktiivista arkea ja tukee mielekästä, ekologisesti kestävää yhteisasumista. Muotoiluajattelu suunnittelun pohjana Kehitetyt konseptit rakennettiin käyttäjäkeskeisyyteen ja muotoiluajatteluun pohjautuvia yhteissuunnittelumenetelmiä käyttäen. Opiskelijoiden pienryhmät hyödynsivät työssään muun muassa […] The post Digitaalisuus osana kestävän palveluasumisen ekosysteemiä appeared first on LAB Focus.