Design

Kuva
A plant and a round mirror

Haastamme sinut kehittämään yhdessä älykkäitä ja ihmislähtöisiä ratkaisuja hyödyntämällä muotoilun ja taiteen erikoisosaamista. Ratkaisumme tukevat liiketoiminnan uutta arvonluontia.

Design blogi

Projektit

Ota yhteyttä

Kristiina Soini-Salomaa
TKI-johtaja
Design
kristiina [dot] soini-salomaaatlab [dot] fi
Blog liftup

Design – LAB Focus

Tasa-arvoisia aistikokemuksia palvelumuotoilun avulla

Kehitettäessä esteettömiä luontoreittejä on tärkeää kuulla sekä käytännön kokemuksia että toiveita erilaisilta luonnossa liikkujilta. Palvelumuotoilu, jota myös LuLu – Luonnon lumoa kaikille  -hankkeessa hyödynnetään, on yksi vastaus tasa-arvoisempiin luontoelämyksiin.   Valitettavan monilla luontoreiteillä esteettömyyden huomioimisessa on parantamisen varaa. Jokaisella retkeilijällä tulisi olla tasa-arvoinen mahdollisuus luonnon rauhoittavien ja eheyttävien aistimuksien kokemiseen, ja ainakin Metsähallituksen tavoite on lisätä kansallispuistojen esteettömyyttä pitkällä aikavälillä (Yle 2021).  Jos esteettömyyttä kaipaava kävijä pääsee uimarannalla vain varjoisaan grillikatokseen eikä itse rannalle, ollaan kaukana […] The post Tasa-arvoisia aistikokemuksia palvelumuotoilun avulla appeared first on LAB Focus.

Asiakas mukaan käyttäjälähtöiseen kehittämiseen

Asiakaskokemus ja sen parantaminen on kirjoitettu osaksi yhä useamman yrityksen strategiaa ja arvoja. Työntekijöitä kehotetaan ajattelemaan asiakaslähtöisesti ja laittamaan etusijalle asiakkaan tarpeet. Mutta kuinka ajatellaan asiakaslähtöisesti? Miten voidaan olla varmoja mitä asiakas ajattelee?  Digitaalisten tuotteiden suunnittelussa lähtökohtana on saada käyttäjät tyytyväiseksi. Silloin he mielellään maksavat palvelusta ja suosittelevat sitä myös muille. (Cooper ym. 2014, 3). Tuottamalla digitaalisesti käytettäviä palveluja voidaan myös tukea palveluiden asiakaslähtöisyyttä, koska palvelut ovat käytettävissä ajasta ja […] The post Asiakas mukaan käyttäjälähtöiseen kehittämiseen appeared first on LAB Focus.

Kuvataidetta ja pelialaa yhdistää visuaalisuus

Pelialaa on ennustettu uudeksi kuvataiteilijoiden työllistäjäksi. Ala tarvitsee kuvataiteilijoiden visuaalista osaamista ja taiteilijat tarvitsevat uusia työmahdollisuuksia. Visuaalisella ilmeellä on tärkeä rooli peleissä. Se vaikuttaa keskeisesti pelaajan kokemukseen sekä pelin menestymiseen markkinoilla. Aiheesta on julkaistu useita opinnäytteitä. Titta Kohonen valmistui kuvataiteilijaksi keväällä 2021. Hän on myös työskennellyt pelien parissa yli kolme vuotta. Artikkelissa hän pohtii mitä […] The post Kuvataidetta ja pelialaa yhdistää visuaalisuus appeared first on LAB Focus.