Design

Kuva
A plant and a round mirror

Haastamme sinut kehittämään yhdessä älykkäitä ja ihmislähtöisiä ratkaisuja hyödyntämällä muotoilun ja taiteen erikoisosaamista. Ratkaisumme tukevat liiketoiminnan uutta arvonluontia.

Design blogi

Projektit

Ota yhteyttä

Kristiina Soini-Salomaa
TKI-johtaja
kristiina [dot] soini-salomaaatlab [dot] fi
Blog liftup

Design – LAB Focus

Tapahtumantekijät yhdessä Lahdessa

City as a Service -hanke järjesti ”Tapahtuma – Tapahtuma” -verkostoitumis- ja keskustelutilaisuuden koronarajoitusten kanssa elinkeinostaan kamppaileville, hyvin haastavassa tilanteessa selviämään pyrkiville tapahtumantekijöille. Tilaisuuteen oli kutsuttu alueen tapahtumanjärjestäjät, tapahtumien parissa työskentelevät sekä tapahtumalupia käsittelevät viranomaiset ja viranhaltijat Liike- ja yrityskeskus Korille 28.10.2020. Koronarajoitusten mukaisesti paikan päälle oli saapunut lähes maksimimäärä 50 henkeä ja linjoillakin oli parhaimmillaan […] The post Tapahtumantekijät yhdessä Lahdessa appeared first on LAB Focus.

Muotoilemalla sujuvampia kaupungin palveluja

City as a Service -projektissa kehitetään Lahden kaupungin palveluja yritysystävällisemmiksi ja sujuvammiksi muotoiluajattelun ja palvelumuotoilun keinoin. Kehittämistyössä keskitytään erityisesti lupien hakuun liittyvien palvelujen kehittämiseen. Erilaisia lupia yritykset tarvitsevat esimerkiksi maankäyttöön ja tapahtumien järjestämiseen liittyen.   Tapahtuman koosta ja luonteesta riippuen järjestäjä saattaa joutua hakemaan lähes 30 eri lupaa tapahtumaa varten.  Kaupungin viranhaltijoiden lisäksi lupia myöntävät muun […] The post Muotoilemalla sujuvampia kaupungin palveluja appeared first on LAB Focus.

Tapahtumatoimiala kompastui koronaan

Suunniteltu ja tavoitteellinen tilaisuus, joka on suunnattu joillekuille aikaan ja paikkaan sidottuna on tapahtumateollisuuden viitekehyksessä tapahtuma. Se voi olla kertaluonteinen tai toistuva, ja se voi tapahtua sovitussa tilassa joko fyysisesti tai virtuaalisesti. Ammattimainen, liikevaihtoa synnyttävä elinkeinotoiminta tällaisten tapahtumien järjestämiseksi on tapahtumateollisuutta.  Valtakunnallisesti toimialana tapahtumateollisuus on 2,35 miljardin euron arvoinen. (Tapahtumateollisuus 2020)  City as a Service […] The post Tapahtumatoimiala kompastui koronaan appeared first on LAB Focus.