Design

Kestävien ratkaisujen muotoilu 

Kuva
A plant and a round mirror

Haastamme sinut kehittämään yhdessä älykkäitä ja ihmislähtöisiä ratkaisuja hyödyntämällä muotoilun ja taiteen erikoisosaamista. Ratkaisumme tukevat liiketoiminnan uutta arvonluontia.

  • Muotoilu kestävän liiketoiminnan välineenä ​
  • Asiakaskokemus ja ihmislähtöinen muotoilu ​
  • Taide julkisessa tilassa

Design blogi

Projektit

Ota yhteyttä

Kristiina Soini-Salomaa
TKI-johtaja
kristiina [dot] soini-salomaaatlab [dot] fi

Design Archives - LAB Focus

Verkkokurssien toteuttaminen käyttäjät huomioiden 

Verkkokurssien luonti vaatii suunnittelua, kohderyhmän kiinnostuksen kohteiden pohdintaa, sisällön muokkausta ja pedagogista otetta (Redesan 2020; Digivallankumous 2022). Tässä blogitekstissä nostetaan huomioita Digitaalisuudesta tuottavuutta, teknologiasta oivalluksia (DITTO) -hankkeen verkkokurssien tekoprosessista.  Verkkokurssialustojen vertailu ja kurssisisällöt  LAB-ammattikorkeakoulun DITTO-hankkeen tarkoituksena on esitellä ja opettaa sovelluksia, joita sekä yrittäjät että työnhakijat voivat hyödyntää arjessaan. Digitaidot tarkoittavat tässä yhteydessä esimerkiksi etäkokous- ja projektinhallintatyökalujen […] The post Verkkokurssien toteuttaminen käyttäjät huomioiden  appeared first on LAB Focus.

Kivijalkaliiketiloja tulisi markkinoida tunteella

Kaupan rakennemuutos haastaa keskustojen kivijalkakauppoja. Kaupankäynti tapahtuu osin verkkoympäristössä ja ihmiset ovat tottuneet asioimaan keskustojen ulkopuolella sijaitsevissa ostoskeskuksissa. Lahden keskusta tarvitsee uusia oivalluksia ja innovatiivisia ideoita kivijalkatilojen kehittämiseen tulevaisuuden tarpeisiin.  Kaupungit tarvitsevat vapaita liiketiloja kehittyäkseen. Tyhjät liiketilat toimivat jalansijana uusien kivijalkayritysten toiminnan aloittamisessa. Digitaalisuus keskustan kivijalkaliiketilojen tulevaisuuden elinvoiman määrittäjänä korona-ajan jälkeen -hankkeen selvityksessä havaittiin, että tyhjien liiketilojen mainokset herättävät […] The post Kivijalkaliiketiloja tulisi markkinoida tunteella appeared first on LAB Focus.

Ennakkosuunnittelu ja valmistautuminen osana onnistunutta työpajaa

Osallistuimme kaupunkimuotoilustudion opintojaksollamme Helsingin Yliopiston, LAB-ammattikorkeakoulun ja Lahden lukio-opetuksen 6.10.2022 järjestämään Veden armoilla-tiedekasvatustapahtuman, jossa ratkottiin veden armoille joutuneen, fiktiivisen, Poukama-kaupungin haasteita.  Suunnittelimme tapahtumaan työpajan, jonka tavoitteena oli esitellä koulutusalaamme lukiolaisille sekä innostaa heitä korkeakouluopintoihin. Työpajan huolellinen suunnittelu on edellytys työpajan osallistujien läsnäoloon ja hetkessä elämiseen ja auttaa välttämään työpajassa mahdollisesti eteen tulevia haasteita. (Sipponen-Damonte 2020, 41.) Työpajan suunnittelu voidaan jakaa eri vaiheisiin: […] The post Ennakkosuunnittelu ja valmistautuminen osana onnistunutta työpajaa appeared first on LAB Focus.