Design

Kestävien ratkaisujen muotoilu 

Kuva
A plant and a round mirror

Haastamme sinut kehittämään yhdessä älykkäitä ja ihmislähtöisiä ratkaisuja hyödyntämällä muotoilun ja taiteen erikoisosaamista. Ratkaisumme tukevat liiketoiminnan uutta arvonluontia.

  • Muotoilu kestävän liiketoiminnan välineenä ​
  • Asiakaskokemus ja ihmislähtöinen muotoilu ​
  • Taide ajattelun uudistajana

Design blogi

Projektit

Ota yhteyttä

Kristiina Soini-Salomaa
TKI-johtaja
kristiina [dot] soini-salomaaatlab [dot] fi

Design Archives - LAB Focus

UX-kirjoittamisen periaatteilla voidaan kehittää strategian tekstisisältöä

UX-kirjoittaminen tarkoittaa user experiencen (UX) eli käyttökokemuksen huomioimista kirjoittamisessa ja kirjallisessa sisällössä. UX-kirjoittamiseen sisältyy sanojen valintaa sekä niiden sovittamista annettuun tilaan ja merkkimäärään. Se tarkoittaa myös suunnittelua eli käyttäjän ongelman ratkomista ja toiminnan ennakoimista. (Metts & Welfle 2020, 14–15.) Strategia on työyhteisön toimintasuunnitelma, jonka avulla edetään kohti visiota ja tavoitteita. Strategiat ovat myös tekstejä, joiden […] The post UX-kirjoittamisen periaatteilla voidaan kehittää strategian tekstisisältöä appeared first on LAB Focus.

Onnistunut palvelumuotoilu lähtee hyvästä toimeksiannosta

Viimeisten vuosikymmenien aikana palvelumuotoilu on vakiinnuttanut paikkansa lähestymistapana käyttäjälähtöisempien palvelujen sekä asiakas- ja työntekijäkokemusten kehittämisessä. Yhä enenevässä määrin eri toimialojen organisaatioissa on tunnistettu, että palvelumuotoilulla on mahdollista paitsi kehittää yksittäisiä palveluratkaisuja, myös tuottaa laajamittaisempaa liiketoiminnallista arvoa.Palvelumuotoilun sovelluskohteet kattavatkin palvelujen lisäksi myös mm. brändin ja viestinnän ratkaisujen, yrityksen sisäisten toimintamallien sekä liiketoiminnan strategisten suuntaviivojen kehittämistä. (Koivisto […] The post Onnistunut palvelumuotoilu lähtee hyvästä toimeksiannosta appeared first on LAB Focus.

MUX auttaa yrityksiä digitaalisissa mobiiliratkaisuissa

LABin Muotoiluinstituutissa on syksyllä alkanut uusi hanke, Päijät-Hämeen Mobile UX pilotti, kutsumanimeltään MUX. Sen tavoitteena on alueen yritysten kilpailukyvyn parantaminen yritysten mobiiliratkaisujen asiakaskokemusta kehittämällä. Miksi mobiiliratkaisu on olennaisen tärkeä menestykselle? Valtaosa tiedonhauista ja ostotapahtumista tehdään nykyään kannettavien tai pöytäkoneiden sijaan mobiililaitteella. Tätä trendiä on edelleen voimistanut pandemia-aika, jolloin ihmiset ovat laajemmin löytäneet web-tilaukset ja kotiinkuljetukset. […] The post MUX auttaa yrityksiä digitaalisissa mobiiliratkaisuissa appeared first on LAB Focus.