Hyvinvointi

Kuva
Autumn lake landscape

Edistämme hyvinvointia kokonaisvaltaisesti ja vaikuttavasti. Kehitämme sinulle asiakaslähtöisiä palvelu- ja teknologiainnovaatioita hyvinvoinnin tueksi ja edistämme niiden soveltamista ja hyödyntämistä eri käyttöympäristöissä

Hyvinvointiblogi

Hyvinvoinnin projektit

Esimerkkejä projekteista

Ota yhteyttä

Kati Peltonen
TKI-johtaja
kati [dot] peltonenatlab [dot] fi
Blog liftup

Health – LAB Focus

Maahanmuuttajanaisten korona-ajan kohtaamisia Teamsissa ja puistoissa

Korona on haastanut matalan kynnyksen kohtaamiset: mitä toimintoja voi toteuttaa verkossa? Onnistuuko Teamsissa vappumunkkien koristelu, parvekekukkien istutus tai paikallisiin uimarantoihin tutustuminen? Kotoa kotiin -hankkeessa otettiin tästä selvää. Leivontaa ja parvekekukkien istutusta Teamsissa Kotoa kotiin -hankkeen naisten matalan kynnyksen kohtaamispaikka, perjantaikahvit, siirrettiin Teamsiin keväällä 2021. Vähäisen kielitaidon omaavat maahanmuuttajanaiset sekä suomalaiset naiset kohtasivat Teamsissa eri teemojen […] The post Maahanmuuttajanaisten korona-ajan kohtaamisia Teamsissa ja puistoissa appeared first on LAB Focus.

Osatyökykyisten nuorten työllistymistä edistetään yhteiskehittäen

Marinin hallitus on asettanut tavoitteen 75 prosentin työllisyysasteesta. Tämä tavoite edellyttää, että osatyökykyisten, vaikeasti työllistyvien, nuorten, ikääntyvien ja maahanmuuttajataustaisten osallistumista työmarkkinoille lisätään (Valtioneuvosto 2021). Toukokuussa 2021 alkaneessa ASKELMAT – Askel askeleelta osallisuuspolku Päijät-Hämeessä -hankkeessa etsitään ratkaisuja haasteisiin, joita osatyökykyiset nuoret kohtaavat työllistymispolullaan. LAB-ammattikorkeakoulun, Lahden Diakonialaitoksen ja Harjulan Setlementin yhteishankkeessa kehitetään kolmannen sektorin palvelukokonaisuutta ja yhteistyöverkostoja […] The post Osatyökykyisten nuorten työllistymistä edistetään yhteiskehittäen appeared first on LAB Focus.

Tiekartan avulla hiilloksesta roihuun

Alueellisen älykkään erikoistumisen perusajatus on, että kaikilla alueilla on omat vahvuutensa, joita hyödyntämällä voidaan toimijoiden yhteistyönä kasvattaa seudun kilpailukykyä. Päijät-Hämeen älykkään erikoistumisen kärjiksi ovat valikoituneet kiertotalous, muotoilu sekä liikunta ja elämykset. Jokaisesta kärjestä on tehty tiekartta, jonka tavoitteena on lisätä alueiden välistä yhteistyötä ja liittää maakunnan toimijat osaksi kansainvälisiä arvoverkostoja. (Kivelä 2021) Vetovoimana liikunta ja […] The post Tiekartan avulla hiilloksesta roihuun appeared first on LAB Focus.