Hyvinvointi

Kuva
Autumn lake landscape

Edistämme hyvinvointia kokonaisvaltaisesti ja vaikuttavasti. Kehitämme sinulle asiakaslähtöisiä palvelu- ja teknologiainnovaatioita hyvinvoinnin tueksi ja edistämme niiden soveltamista ja hyödyntämistä eri käyttöympäristöissä

Hyvinvointiblogi

Hyvinvoinnin projektit

Esimerkkejä projekteista

Ota yhteyttä

Kati Peltonen
TKI-johtaja
kati [dot] peltonenatlab [dot] fi
Blog liftup

Health – LAB Focus

Onks tää normaalia –chat oppimisen tukena

Saimme kevään koronatilanteen takia loistavan tilaisuuden korvata osan harjoitteluamme osallistumalla Onks tää normaalia -chat toimintaan. Anonyymi chat on nuorten matalan kynnyksen palvelu, jossa he voivat kysyä mieltä askarruttavia asioita ammattilaisilta. Toimeksianto tuli Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksotelta ja ennen chat-toiminnan aloittamista kävimme etäkoulutuksen toimintaan liittyen. Aloitimme chat-vuorot maaliskuun lopulla ja viimeiset vuorot olivat kesäkuun 2020 […] The post Onks tää normaalia –chat oppimisen tukena appeared first on LAB Focus.

Inspiroiva pienryhmä synnyttää innovaatioita

Mikroyhteisö inspiroi kehittämään  Olimme mukana vuoden kestävässä Pekka Peuran ja Eduhakkereiden järjestämässä MTO-koulutuksessa (Maailmanluokan täydennyskoulutus opettajille). Koulutus lupasi osallistujilleen kolme asiaa: aidon muutoksen, omakohtaisia yhteisöllisiä kokemuksia ja laajaa ymmärrystä opetuksen kehittymisestä (Eduhakkerit 2020). Näiden virallisten lupausten lisäksi koulutus tarjosi muutakin, se loi mikroyhteisön, joka inspiroi kehittämään omaa opettajuutta ja työyhteisöä.   Noin vuoden kestänyt MTO-koulutus vaati […] The post Inspiroiva pienryhmä synnyttää innovaatioita appeared first on LAB Focus.

Mielenterveys- ja päihdehoitotyötä nuorten chatissa — koronakevään harjoittelukokemuksia 

Kevään 2020 koronapandemian poikkeusolot toivat tullessaan monia muutoksia opiskelujen suorittamiseen. Tämä tarkoitti myös sitä, että mielenterveys- ja päihdehoitotyön harjoittelut eivät alkaneet suunnitellusti. Harjoittelupaikan peruuntumisen aikaan olivat pinnalla ahdistus ja epävarmuus opintojen etenemisestä. Olikin onni, että harjoittelun pystyi suorittamaan projektimuotoisesti chat-palvelussa.   Onks tää normaalia? -chat palvelee paikallisesti eri puolilla Suomea. Kaakkois-Suomessa palvelu toimii yhdessä Etelä-Karjalan sosiaali- […] The post Mielenterveys- ja päihdehoitotyötä nuorten chatissa — koronakevään harjoittelukokemuksia  appeared first on LAB Focus.