Hyvinvointi

Kuva
Autumn lake landscape

Edistämme hyvinvointia kokonaisvaltaisesti ja vaikuttavasti. Kehitämme sinulle asiakaslähtöisiä palvelu- ja teknologiainnovaatioita hyvinvoinnin tueksi ja edistämme niiden soveltamista ja hyödyntämistä eri käyttöympäristöissä

Hyvinvointiblogi

Hyvinvoinnin projektit

Esimerkkejä projekteista

Ota yhteyttä

Kati Peltonen
TKI-johtaja
kati [dot] peltonenatlab [dot] fi
Blog liftup

Health – LAB Focus

Empatia lasten kiusaamisen ennaltaehkäisyn välineenä

Lasten ja nuorten keskinäinen kiusaaminen on muuttunut entistä fyysisemmäksi (Päijät-Hämeen lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma 2018). Pienten lasten parissa fyysinen kiusaaminen voi olla esimerkiksi lyömistä, tavaroiden viemistä ja tavaroiden heittelyä (Kirves & Stoor-Grenner 2011). Tätä harvoin mielletään kiusaamiseksi, mikä ehkä selittää, miksi se on niin vähän tutkittu aihe. Vuonna 2015 tehdyn tutkimuksen mukaan päiväkoti-ikäisistä 3–6-vuotiaista lapsista […] The post Empatia lasten kiusaamisen ennaltaehkäisyn välineenä appeared first on LAB Focus.

Teknologiaa ja digitalisaatiota kotihoitoyritysten tueksi

LAB-ammattikorkeakoulussa 1.9.2021 aloittaneen KOHOTE − kotihoitopalveluihin teknologiaa ja digitalisaatiota -hankkeen tavoitteena on vahvistaa Päijät-Hämeen kotihoitoyritysten ja kolmannen sektorin toimijoiden teknologian ja digitalisaation hyödyntämistä uusien innovatiivisten tuotteiden ja palveluiden kehittämiseksi sekä edistää toimijoiden välistä yhteistyötä (LAB 2021 ). Yleisenä pitkän aikavälin tavoitteena on hiilineutraalisuuden ja kestävän kehityksen tukeminen parantamalla digitalisaation ja teknologian käyttöä yritysten palvelutuotannossa. Hanke […] The post Teknologiaa ja digitalisaatiota kotihoitoyritysten tueksi appeared first on LAB Focus.

Ensihoitajaopiskelijoille lisää asumisturvallisuusosaamista

Etelä-Karjalassa kotona asumisen turvallisuutta kehitetään asumisturvallisuuden tietoperusteisella ennakointimallilla KAT-TIME-hankkeessa (LAB 2020). Palosuojelurahaston rahoittaman hankkeen tavoitteena on kehittää pelastustoimen ja sen yhteistyötahojen palvelutuotantokyvykkyyttä asumisturvallisuuden parantamisessa. Saatuja tuloksia voidaan hyödyntää tulipaloihin liittyvien riskien ennakoinnissa ja ehkäisyssä sekä pelastustoiminnassa. Yhtenä hankkeen teemana on tunnistaa  eri toimialoja yhdistävän osaamisen tarve pelastustoimen ja sote-toimijoiden välillä (KAT-TIME – Kotona asumisen turvallisuus […] The post Ensihoitajaopiskelijoille lisää asumisturvallisuusosaamista appeared first on LAB Focus.