Hyvinvointi

Kuva
Autumn lake landscape

Edistämme hyvinvointia kokonaisvaltaisesti ja vaikuttavasti. Kehitämme sinulle asiakaslähtöisiä palvelu- ja teknologiainnovaatioita hyvinvoinnin tueksi ja edistämme niiden soveltamista ja hyödyntämistä eri käyttöympäristöissä

Hyvinvointiblogi

Hyvinvoinnin projektit

Esimerkkejä projekteista

Ota yhteyttä

Kati Peltonen
TKI-johtaja
kati [dot] peltonenatlab [dot] fi

Health Archives - LAB Focus

Miehille verkkosivu hyvinvoinnin tueksi

Mieserityisen työotteen kehittäminen ja edistäminen Etelä-karjalassa on yksi LABin Miestämö-hankkeen ja MIELI Etelä-Karjalan mielenterveys ry:n hallinnoiman Miehen mieli -hankkeen yhteisistä tavoitteista (LAB 2022, MIELI Etelä-Karjalan mielenterveys ry 2022). Hankkeiden välisenä yhteistyönä on rakennettu Saimaan miehet -verkkosivustoa, joka syntyi ajatuksesta ja tarpeesta luoda sivusto, jolta löytyisi koottuna toimintaa, tietoa ja tukea miehille. Saimaan miehet -sivusto ensiesiteltiin […] The post Miehille verkkosivu hyvinvoinnin tueksi appeared first on LAB Focus.

Korkeakouluopiskelijoiden hyvinvointia tukemassa ‒ osa 5

Mistä saa tukea?  Opiskelijat alkavat taas palata kampuksille etäopiskelujen jälkeen, ja se tarkoittaa jälleen kerran sopeutumista opiskelijaelämään kampuksella. Tämä voi nostaa erilaisia tunteita pintaan. Olisi tärkeää, että jokainen huolehtisi omasta hyvinvoinnistaan kokonaisvaltaisesti, jotta jaksaa opiskella sekä tehdä vapaa-ajalla itselle mielekkäitä asioita (YTHS 2022a.) Etätöiden aiheuttama kuormitus opiskelijoita kohtaan on tunnistettu,  ja tänä keväänä valmistuvien henkinen […] The post Korkeakouluopiskelijoiden hyvinvointia tukemassa ‒ osa 5 appeared first on LAB Focus.

Digitaaliset oppimisympäristöt haastavat varhaiskasvatuksen arkea 

Teknologian nopea kehitys on tuonut digitaaliset ympäristöt sekä välineet osaksi jokaisen ihmisen arkea. Useat käyttävät digitaalisia laitteita ja ympäristöjä jopa huomaamattaan, sillä niiden käyttö on luontevaa varsinkin nuoremmille sukupolville. Digitaaliset oppimisympäristöt ja niiden soveltamismahdollisuudet lisääntyvät myös varhaiskasvatuksen arjessa jatkuvasti (Opetushallitus 2022a). Uudet teknologiset laitteet ja välineet haastavat kasvatuksen ja opetuksen perinteisiä muotoja, mutta samalla ne […] The post Digitaaliset oppimisympäristöt haastavat varhaiskasvatuksen arkea  appeared first on LAB Focus.