Hyvinvointi

Kuva
Autumn lake landscape

Edistämme hyvinvointia kokonaisvaltaisesti ja vaikuttavasti. Kehitämme sinulle asiakaslähtöisiä palvelu- ja teknologiainnovaatioita hyvinvoinnin tueksi ja edistämme niiden soveltamista ja hyödyntämistä eri käyttöympäristöissä

Hyvinvointiblogi

Hyvinvoinnin projektit

Esimerkkejä projekteista

Ota yhteyttä

Kati Peltonen
TKI-johtaja
kati [dot] peltonenatlab [dot] fi
Blog liftup

Health – LAB Focus

Ota käyttöön opintojakso luovista menetelmistä dementiaa sairastavan kohtaamiseen!

Lääkkeettömistä hoitomuodoista erityisesti musiikki ja yksilöllinen kohtaaminen ovat Muistiliiton teettämän tutkimuksen (Tuomikoski ym. 2018) mukaan erityisen hyödyllisiä haastavan käyttäytymisen lieventämisessä muistisairautta sairastavan ihmisen kohdalla. Ahdistuneisuus, aggressiivisuus ja levottomuus on mahdollista vähentyä ilman lääkkeitä, kun ihminen kohdataan kunnioittavasti ja hän saa mielekästä tekemistä. Musiikki voi saada aikaan mielihyvää ja monenlaista kognitiivista ja sosiaalista elpymistä, kuten tällä […] The post Ota käyttöön opintojakso luovista menetelmistä dementiaa sairastavan kohtaamiseen! appeared first on LAB Focus.

Tenholan metsässä kaikki aistit viritettiin metsän taajuudelle

Maiseman arvo- eli MAISA-hankkeen viimeinen tuotetestaus Hattulassa, Tenholan metsässä ja muinaisella linnavuorella Vanajaveden rannalla, oli suunnattu hankkeessa jo aiemmin omia tuotteitaan ja palveluitaan testanneille yrittäjille ja muille yhteistyötahoille. Yrittäjät saivat nyt vuorostaan itse nauttia sekä henkisestä ravinnosta että metsän antimista kaikilla aisteillaan.   Samalla MAISA-hankkeen pilotit saivat onnistuneen päätöksensä tässä marraskuun alun viimeisessä pilotissa. Hankkeen kohdealueilla […] The post Tenholan metsässä kaikki aistit viritettiin metsän taajuudelle appeared first on LAB Focus.

Hoitohenkilökunnan kokemuksia älylääkekaapin käytöstä

Päijät-Hämeen keskussairaalan päivystysosastolla otettiin käyttöön älylääkekaapit marraskuussa 2019. Käyttöönottoon liittyen haluttiin selvittää hoitohenkilökunnan mielipiteitä ja kokemuksia älylääkekaapin käyttöönotosta ja sen yhteydestä potilasturvallisuuteen. Selvitys tehtiin LAB-ammattikorkeakoulun hoitotyön opiskelijoiden opinnäytetyönä, jonka tulokset esiteltiin lokakuussa 2020 keskussairaalassa (Kuva 1). (Julkunen ym. 2020.) Älylääkekaapit ovat toimintayksiköiden potilas- tai lääkehuoneisiin sijoitettuja turvallisia lääkkeiden säilytysjärjestelmiä, joiden käyttöä ohjaavat tyypillisesti käyttäjähallinta sekä […] The post Hoitohenkilökunnan kokemuksia älylääkekaapin käytöstä appeared first on LAB Focus.