Hyvinvointi

Kuva
Autumn lake landscape

Edistämme hyvinvointia kokonaisvaltaisesti ja vaikuttavasti. Kehitämme sinulle asiakaslähtöisiä palvelu- ja teknologiainnovaatioita hyvinvoinnin tueksi ja edistämme niiden soveltamista ja hyödyntämistä eri käyttöympäristöissä

Hyvinvointiblogi

Hyvinvoinnin projektit

Esimerkkejä projekteista

Ota yhteyttä

Kati Peltonen
TKI-johtaja
kati [dot] peltonenatlab [dot] fi
Blog liftup

Health – LAB Focus

Ensiapukoulutus nuoriso- ja yhteisöohjaajaopiskelijoille

Ensiaputaidot ovat tärkeä osa ammattitaitoa nuoriso- ja yhteisöohjaajilla. Tämän vuoksi koulutuskeskus Salpaus halusi kehittää ensiapuopetusta nuoriso- ja yhteisöohjaajaopiskelijoilleen. Kehittäminen tapahtui LAB-ammattikorkeakoulun opiskelijoiden opinnäytetyönä yhteistyössä koulutuskeskus Salpauksen ensiapuopetuksesta vastaavien opettajien kanssa. Kehittämistyön tuloksena syntyi kaksipäiväinen toiminallinen ensiapukoulutus, joka täytti myös Suomen Punaisen Ristin ensiapukurssin EA1:sen vaatimukset. Toiminnallinen ensiapukoulutus Koulutuskeskus Salpauksen nuoriso- ja yhteisöohjaajaopiskelijoiden opetussuunnitelmaan kuuluu pakollisena […] The post Ensiapukoulutus nuoriso- ja yhteisöohjaajaopiskelijoille appeared first on LAB Focus.

Kuinka hallita stressiä kehon kautta?

Stressi ja ahdistuneisuus ovat yleisiä ylikuormittumisen oireita. Erilaiset ärsykkeet tavoittavat ihmisen helpommin kuin koskaan ennen. Kun stressireaktio kehittyy, asia tuntuu uhkaavalta ja reagoimme sen mukaisesti (Hagen & van Wijk-Engbers 2018, 192). Hyödyllinen stressi, kuten kohtuullinen liikunta, kasvattaa stressinsietokykyämme, kunhan kykenemme sopeutumaan sen tuottamaan kuormitukseen (Arina ym. 2018, 23, 25). Stressi on haitallista, jos sen psyykkiset […] The post Kuinka hallita stressiä kehon kautta? appeared first on LAB Focus.

Työtehtävän muutos mahdollisti harjoittelun opinnollistamisen poikkeusaikana

Maailmalla pandemiaksi levinnyt koronavirus saapui myös Suomeen. Suomen hallitus totesi presidentin kanssa Suomen olevan poikkeustilassa koronaviruksentilanteen (COVID-19) vuoksi. Suomessa otettiin käyttöön valmiuslaki 17.3.2020. Muun muassa koulut ja ravintolat suljettiin. (Eduskunta 2020.) Pandemian aikana opiskelijamme joutuivat sekä opinnoissa että ja harjoittelutoteutuksissa uuden eteen, kun harjoittelut päätettiin toistaiseksi keskeyttää Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirissä maaliskuussa 2020.  Hoitotyön opettaja […] The post Työtehtävän muutos mahdollisti harjoittelun opinnollistamisen poikkeusaikana appeared first on LAB Focus.