Innovaatiot

Kuva
Girls face in the mirror

Autamme liiketoimintaasi kasvamaan kriittisten vaiheiden yli muotoilemalla liiketoimintaa tuottamaan runsasta arvoa.

Kuva
LAB detail campus auditorium bench

R2B – Research to Business

LAB on yksi korkeakoulukentän merkittävimmistä toimijoista tutkimusten ja innovaatioiden kaupallistamisessa. 

Innovaatiot blogi

Kuva
Lappeenranta ilmakuva keskusta

Käynnissä olevat projektit

Esimerkkejä projekteista

Ota yhteyttä

Blog liftup

Innovations – LAB Focus

Rakennusteollisuus ei ole vain vasaroita ja nauloja: digitalisaatio vaatii uudenlaista osaamista

Rakennusalalla digitaalisuus ja kasvu liittyvät voimakkaasti yhteen. Digitaalisuus näkyy yritysten strategisissa tavoitteissa ja 80 % alan kasvavista yrityksistä on tehnyt sijoituksia digitalisaatioon (Rakennusteollisuus RT 2020). Koronakriisi on kiihdyttänyt kehityksen tahtia: noin puolet Rakennuslehden teettämään kyselyyn vastanneista yrityksistä arvio digitaalisten hankkeiden nopeutuvan maailmanlaajuisesta kriisistä johtuen (Aatsalo 2020).    Vaihtelevat valmiudet uusiin työkaluihin   Innostus uusiin teknologioihin vaihtelee. Luontaisesti […] The post Rakennusteollisuus ei ole vain vasaroita ja nauloja: digitalisaatio vaatii uudenlaista osaamista appeared first on LAB Focus.

Osaamisen kehittäminen vaatii osaavaa johtamista

Osaamisen ja ammattitaidon ylläpitämiseen tarvitaan jatkuvaa oppimista. Johdettavalla on oltava halu kehittyä ja esimiehellä aito halu auttaa kehittymään ja kokemaan onnistumisen tunteita.  Tekoäly ja robotiikka muovaavat tarpeita, ja pitkän aikavälin osaamistarpeita on yhä vaikeampi ennustaa, koska työmarkkinat käyvät läpi jatkuvaa muutosta. Osaamisen kehittämisestä on tullut myös työsuhde-etu, sillä mahdollisuus osaamisen kasvattamiseen lisää työtyytyväisyyttä. (Valkonen 2020.)  […] The post Osaamisen kehittäminen vaatii osaavaa johtamista appeared first on LAB Focus.

Skenaarioista apua strategiseen suunnitteluun

Strateginen suunnittelu on yksi liiketoiminnan johtamisen kulmakivistä. Strategisen suunnittelun tueksi on olemassa lukuisia työkaluja ja menetelmiä.  Perinteisten suunnittelutyökalujen lisäksi useat yritykset ja organisaatiot hyötyisivät erilaisista skenaariomenetelmistä.  Strategialla tarkoitetaan yrityksen keskeisten tavoitteiden ja toiminnan suuntaviivojen tietoista valintaa muuttuvassa maailmassa (Kamensky 2020). Strategian tavoitteena on yleensä tehdä jotakin tehokkaammin ja paremmin. Tällöin yritys pyrkii vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin […] The post Skenaarioista apua strategiseen suunnitteluun appeared first on LAB Focus.