Innovaatiot

Kuva
Girls face in the mirror

Autamme liiketoimintaasi kasvamaan kriittisten vaiheiden yli muotoilemalla liiketoimintaa tuottamaan runsasta arvoa.

Innovaatiot blogi

Kuva
Lappeenranta ilmakuva keskusta

Käynnissä olevat projektit

Esimerkkejä projekteista

Ota yhteyttä

Blog liftup

Innovations – LAB Focus

Pelimoottorit ja virtuaalitodellisuus rakennusalan tietomallien tukena

Rakennusalan suunnittelu on kehittynyt muita teollisuuden aloja hitaammin. Kone- ja tehdasteollisuus omaksuivat suunnittelun kolmiulotteisia, tietoa sisältäviä malleja hyödyntämällä rakennusalaa aikaisemmin.   Rakennusten tietomallien hyödyt on vahvistettu toiminnan tehostuessa sekä laadunvalvonnan, kommunikaation ja suunnittelun laadun parantuessa. Suuret rakennusliikkeet ja julkiset organisaatiot toteuttavatkin rakennuskannan suunnittelun useimmiten malleja hyödyntäen. Suunnittelun, viestinnän ja rakentamisen lisäksi käyttöä löytyy visualisointiin, simulaatioihin ja […] The post Pelimoottorit ja virtuaalitodellisuus rakennusalan tietomallien tukena appeared first on LAB Focus.

Lahden Tiedepuisto sai uudet coworking-tilat, mutta avajaiset siirtyivät tulevaan

Lahden Tiedepuistoon avattiin kesällä 2020 uudet coworking-yhteiskäyttötilat. Tilojen tarkoituksena on tarjota asiakkaille monipuolinen ja edullinen palvelu sekä kehittää alueella toimivien yritysten ja oppilaitosten välistä yhteistyötä. Palvelutasot räätälöitiin asiakkaiden tarpeiden mukaisiksi huomioiden eri käyttäjäryhmien vaatimukset. Kaiken piti olla loppuun asti mietitty, mutta keväällä 2020 alkanut koronaviruspandemia kuitenkin sotki suunnitelmia.   Korona ja etätyöskentely  Koronaviruspandemia on saanut miljoona […] The post Lahden Tiedepuisto sai uudet coworking-tilat, mutta avajaiset siirtyivät tulevaan appeared first on LAB Focus.

Korona siirsi innovaatioekosysteemiprojektin benchmarking-matkan verkkoon

Yhtenä KymiRing-innovaatioekosysteemiprojektin tavoitteena on benchmarkata kansainvälistä moottoriratojen ympärille muodostunutta tutkimus- ja kehittämistoimintaa. Hankkeen onnistumisen ja TKI-tiekartan luomisen yksi tärkeimpiä kulmakiviä olivat benchmarking-matkat. Suunnitteilla oli tutustumiskäyntejä Euroopan eri moottoriradoille ja niitä ympäröiville liiketoiminta-alueille, mutta maaliskuussa alkanut koronapandemia laittoi kaikki suunnitelmat uusiksi.  Kun maailma seisahtui pandemian myötä, siirrettiin Silverstonen moottoriradan tutustumismatka verkkoon ja sovittiin kaksi videopalaveria. Vaikka matka harmillisesti mutta […] The post Korona siirsi innovaatioekosysteemiprojektin benchmarking-matkan verkkoon appeared first on LAB Focus.