Innovaatiot

Innovaatioiden kaupallistaminen

Kuva
Girls face in the mirror

Autamme liiketoimintaasi kasvamaan kriittisten vaiheiden yli muotoilemalla liiketoimintaa tuottamaan runsasta arvoa.

  • Innovaatioiden kokeiluympäristöt​
  • Liiketoiminnan muotoilu ja runsas arvo​
  • Uudistuva ja kehittyvä yrittäjyys​
  • Radikaalit uudet avaukset
Kuva
LAB detail campus auditorium bench

R2B – Research to Business

LAB on yksi korkeakoulukentän merkittävimmistä toimijoista tutkimusten ja innovaatioiden kaupallistamisessa. 

Innovaatiot blogi

Kuva
Lappeenranta ilmakuva keskusta

Käynnissä olevat projektit

Ota yhteyttä

Innovations Archives - LAB Focus

Järjestötoiminta ponnahduslautana työelämään

LAB-ammattikorkeakoulussa on paljon järjestötoimintaa. Lahden kampuksella toimii yhteensä 11 opiskelijajärjestöä.  Järjestöt voivat olla alakohtaisia kuten LINKKI, joka on liiketalouden tradenomien opiskelijoiden opiskelijajärjestö. KOE taas toimii ikään kuin kattojärjestönä kaikille järjestöille. Kuitenkin järjestöt ovat kaikki itsenäisiä ja päättävät itse asioistaan ja ajavat jäsenistönsä etuja.  LUTES ry on opiskelijajärjestö, joka keskittyy opiskelijayrittäjyyteen ja startup-yrittäjyyteen. Järjestön jäsenet muodostavat […] The post Järjestötoiminta ponnahduslautana työelämään appeared first on LAB Focus.

Tekoäly auttaa sosiaali- ja terveysalan asiakaspalvelutilanteissa

Euroopan työterveyttä ja työturvallisuutta koskevassa strategiakehyksessä vuosille 2021-2027 yhtenä kolmesta päätavoitteesta on ennakoida ja hallita vihreän ja digitaalisen siirtymän sekä väestöllisen muuntumisen aiheuttamia muutoksia uudenlaisessa työelämässä. Hallitusohjelmassa on Työ2030-ohjelma, jossa luvataan edistää uuden teknologian ja digitalisaation hyödyntämistä ja tukea työn murroksen edellyttämää uusiutumista sekä jatkuvaa oppimista työelämässä. Työn sisältö, työn tekemisen tavat sekä työnantaja-työntekijä-suhde muuttuu […] The post Tekoäly auttaa sosiaali- ja terveysalan asiakaspalvelutilanteissa appeared first on LAB Focus.

Muotoiluajattelu verkkokaupan suunnittelussa

Suomalaisia pienyrittäjiä on kannustettu digiloikkaan, ja LAB-ammattikorkeakoulussakin on ollut useita tietoteknisen osaamisen kasvuun tähtääviä hankkeita. Pienyrittäjän voi olla kuitenkin vaikea kilpailla verkkoliiketoiminnassa. Suuret toimijat tarjoavat suunnattoman suuria valikoimia pienin hinnoin, jolloin pienempien yrittäjien on vaikea pysyä markkinassa mukana. Aloittavalla yrittäjällä ei usein ole mahdollisuuksia laajaan tuotevalikoimaan, vaan kilpailukykyä markkinoilla tulee lähteä etsimään erikoistumisen kautta. Toisin […] The post Muotoiluajattelu verkkokaupan suunnittelussa appeared first on LAB Focus.