Innovaatiot

Kuva
Girls face in the mirror

Autamme liiketoimintaasi kasvamaan kriittisten vaiheiden yli muotoilemalla liiketoimintaa tuottamaan runsasta arvoa.

Kuva
LAB detail campus auditorium bench

R2B – Research to Business

LAB on yksi korkeakoulukentän merkittävimmistä toimijoista tutkimusten ja innovaatioiden kaupallistamisessa. 

Innovaatiot blogi

Kuva
Lappeenranta ilmakuva keskusta

Käynnissä olevat projektit

Esimerkkejä projekteista

Ota yhteyttä

Blog liftup

Innovations – LAB Focus

Tuotantoautomaation digitaaliset kaksoset tulevaisuuden teknologiana

Alkuvuodesta 2021 Alueellinen teknologiakartta -hankkeessa tehtiin kysely päijäthämäläisille yrityksille niiden teknologian tilasta, jonka perusteella yrityksille on pidetty työpajoja eri teknologioista. Digitaaliset kaksoset (Digital Twin) nousivat esiin työpajojen kautta yrityksiä kiinnostavana teknologiana, joten järjestimme ZOOMin välityksellä päijäthämäläisille yrityksille työpajan tuotantoautomaation digitaalisista kaksosista. Digitaalinen kaksonen on virtuaalinen malli prosessista, tuotteesta tai palvelusta. Se yhdistää virtuaalisen ja todellisen […] The post Tuotantoautomaation digitaaliset kaksoset tulevaisuuden teknologiana appeared first on LAB Focus.

Robottiratkaisuja tuotantolinjoille

Suomessa teollisuusrobottien määrä ei ole kasvanut samassa tahdissa kilpailijamaiden kanssa. Eniten robotteja hyödynnetään Suomessa mm. Uudenkaupungin autotehtaalla ja metalliteollisuudessa. Tuottavuuden kasvu mahdollistaa talouskasvun ja se edellyttää investointeja uusiin teknologioihin, mm. robotiikkaan. (Hurri 2021.) Alueellinen teknologiakartta -hankkeessa järjestettiin lokakuussa 2021  Robottiratkaisuja tuotantolinjoille tietoisku, jossa asiantuntijana toimi Harri Vartiainen Orfer Oy:stä. Vartiainen kertoi robottien käyttökohteista maailmanlaajuisesti. Eniten […] The post Robottiratkaisuja tuotantolinjoille appeared first on LAB Focus.

Miten edistää pienyritysten kestävää kehitystä?

Kestävän kehityksen edistämiseksi tulisi toimia kaikkialla, mutta mitä sen edistäminen käytännössä tarkoittaa pienyrityksissä tai rahoittajien ja kehittäjien toiminnassa? Tilanteen hahmottamiseksi paremmin kokoonnuimme yhdessä palvelualojen pienyrittäjien sekä kehittäjä- ja rahoittajaorganisaatioiden kanssa keskustelemaan asiasta. Osana Feeniks-hanketta järjestetyssä keskustelussa tuli ilmi lukuisia mielenkiintoisia arjen asioita, jotka tulisi huomioida myös kehittämistoimenpiteitä suunniteltaessa. Kestävä kehitys on arjen tekoja Pienyrityksen arki […] The post Miten edistää pienyritysten kestävää kehitystä? appeared first on LAB Focus.