Innovaatiot

Innovaatioiden kaupallistaminen

Kuva
Girls face in the mirror

Autamme liiketoimintaasi kasvamaan kriittisten vaiheiden yli muotoilemalla liiketoimintaa tuottamaan runsasta arvoa.

  • Innovaatioiden kokeiluympäristöt​
  • Liiketoiminnan muotoilu ja runsas arvo​
  • Uudistuva ja kehittyvä yrittäjyys​
  • Radikaalit uudet avaukset
Kuva
LAB detail campus auditorium bench

R2B – Research to Business

LAB on yksi korkeakoulukentän merkittävimmistä toimijoista tutkimusten ja innovaatioiden kaupallistamisessa. 

Innovaatiot blogi

Kuva
Lappeenranta ilmakuva keskusta

Käynnissä olevat projektit

Ota yhteyttä

Innovations Archives - LAB Focus

LAB-opiskelijat kehittämässä kierrätysyhtiön sisäistä viestintää

Kuusakoski Oy:n vuoden 2022 toimintasuunnitelmaan oli kaavailtu intraprojektin esiselvitys eli haluttiin selvittää henkilökunnan tarpeita ja toiveita uutta intranetiä kohtaan. Alun perin tarkoitus oli tehdä selvitys yhdessä ulkopuolisen asiantuntijayrityksen kanssa, mutta vuoden mittaan ajatus jalostui, ja oppilaitosyhteistyön mahdollisuus nousi esille. Tähän kannustivat paitsi taloudelliset seikat myös näkemys siitä, että palvelumuotoilun menetelmät sopisivat mainiosti tähän tarpeeseen. Sopiva […] The post LAB-opiskelijat kehittämässä kierrätysyhtiön sisäistä viestintää appeared first on LAB Focus.

Ilmaisen verkkokaupan tekeminen yleishyödyllisen toiminnan kehittäjänä

DIGI-paja ‒ nuorten digityöelämävalmiuksien kehittäminen (LAB 2023) on ESR-rahoitteinen hanke, jossa Lahden diakonialaitos DILA ja LAB-ammattikorkeakoulu kehittävät alle 29-vuotiaiden nuorten digityöelämävalmiuksia. Yhtenä osana hanketta on kehittää ja pilotoida Dilakorttelin verkkokauppa nuorten kanssa. Lahden diakonialaitos DILA tukee oman arvopohjansa mukaisesti ihmisiä, jotka ovat vaarassa jäädä yhteiskunnan ulkopuolelle. Tästä näkökulmasta on luontevaa pyrkiä rakentamaan ilmainen matalan kynnyksen […] The post Ilmaisen verkkokaupan tekeminen yleishyödyllisen toiminnan kehittäjänä appeared first on LAB Focus.

Tekoälyn luoma tulevaisuuden rakennettu ympäristö

Tekoäly tutuksi -hankkeen Tulevaisuuden älykkäät kiinteistöt ja rakennettu ympäristö tilaisuudessa Teemu Arina esitti kysymyksen: ”Kuinka nopeasti koneet pystyvät ohittamaan ihmisen?” Loppuvuodesta 2022 on avattu OpenAI chat, joka pystyy vastaamaan mihin tahansa kysymykseen monipuolisesti (OpenAI ChatGPT). OpenAI bottia voi pyytää esimerkiksi runoilemaan vanhalla viikinkimurteella ja vastaus tulee sekunneissa. Ihmisen ja botin erottaa siitä, että botti tekee […] The post Tekoälyn luoma tulevaisuuden rakennettu ympäristö appeared first on LAB Focus.