Innovaatiot

Kuva
Girls face in the mirror

Autamme liiketoimintaasi kasvamaan kriittisten vaiheiden yli muotoilemalla liiketoimintaa tuottamaan runsasta arvoa.

Kuva
LAB detail campus auditorium bench

R2B – Research to Business

LAB on yksi korkeakoulukentän merkittävimmistä toimijoista tutkimusten ja innovaatioiden kaupallistamisessa. 

Innovaatiot blogi

Kuva
Lappeenranta ilmakuva keskusta

Käynnissä olevat projektit

Esimerkkejä projekteista

Ota yhteyttä

Blog liftup

Innovations – LAB Focus

Ohjelmistorobotiikalle löytyy sovelluskohteita palkkahallinnosta

Ohjelmistorobotiikassa (Robotic Process Automation – RPA) on kyse teknologiasta, jolla rutiininomaisia työtehtäviä on mahdollisuus automatisoida älykkäämmiksi ja tehokkaammiksi. Automatisoinnilla on mahdollisuus parantaa työtehtävien suorituskykyä ja nopeuttaa käsittelyä. (Deloitte Development LLC 2017, 5-9.) Ohjelmistorobotiikan keskeisenä hyötynä nähdään operatiivinen toimintojen tehokkuus ja kustannussäästöt (Tirronen 2018). Ohjelmistorobotti ei automatisoi järjestelmää, vaan käyttää sitä kuten ihminen. Se perehdytetään työtehtävään […] The post Ohjelmistorobotiikalle löytyy sovelluskohteita palkkahallinnosta appeared first on LAB Focus.

Pelkkä automaation käyttöönotto ei riitä taloushallinnon prosessien tehostamiseen

Taloushallinnon prosessien automatisointi tehostaa ja nopeuttaa prosesseja, vähentää resurssitarvetta ja parantaa tiedon ja toiminnan laatua. Automatisoidussa prosessissa tieto liikkuu sähköisessä muodossa, robotiikka tekee työtä tarvittaessa ympäri vuorokauden ilman poissaoloja, ja organisaation sisäisille ja ulkoisille sidosryhmille tuotettava tieto on reaaliaikaista ja laadukasta. (Kaarlejärvi & Salminen 2018, 21–22.) Rutiinitehtävien automatisoinnilla taloushallinnon työ muuttuu enemmän asiantuntemusta vaativaksi, mikä […] The post Pelkkä automaation käyttöönotto ei riitä taloushallinnon prosessien tehostamiseen appeared first on LAB Focus.

Sopeutuva yritys hioo strategiaansa vastuulliseksi

Kasvavan kulutuksen takia monet maapallon ekologiset toiminnot ovat häiriintyneet ja luonnonvaroihin perustuvat resurssit niukkenevat. Yritysten ympäristövastuullisuuden kehittäminen on noussut kiireelliseksi taloudellisen kehittämistoiminnan kärjeksi johtuen ilmastonmuutoksesta, biodiversiteetin vähenemisestä ja uhkaavasta resurssiniukkuudesta. (Hellström & Porovuo 2020.) Isommissa yrityksissä kestävyyden ja vastuullisuuden esiintuominen on arkipäivää ja niitä velvoitetaan vastuullisuusraportointiin (TEM 2021). Yhä pienemmiltä yrityksiltä edellytetään, että se pystyy […] The post Sopeutuva yritys hioo strategiaansa vastuulliseksi appeared first on LAB Focus.