Kiertotalous

Kuva
 Three bins full of cardboard waste

Mahdollistamme yhdessä muiden kanssa yhteiskunnan siirtymisen kohti hiilineutraalia kiertotalousyhteiskuntaa

Kiertotalouden blogi

Kiertotalouden projektit

Esimerkkejä projekteista

Ota yhteyttä

Kati Manskinen
TKI-johtaja
kati [dot] manskinenatlab [dot] fi
Blog liftup

Sustainability – LAB Focus

Pelillisyyden kautta kohti kestävämpiä elämäntapoja

Kevään 2020 kiertotalousväylän kursseilla osa opiskelijoista oli mukana Kestävä elämäntapa -projektissa, jossa he testasivat D-mat oy:n kehittämää 1,5 asteen elämäntapapalapeliä ja sen soveltuvuutta korkeakouluopiskelijoille. Perinteistä lautapeliä muistuttavan pelin tavoitteena on konkretisoida keinoja osallistujien hiilijalanjäljen pienentämiseksi. Koska pelin soveltuvuutta haluttiin testata nuorille aikuisille, kohderyhmäksi valittiin LAB-ammattikorkeakoulun opiskelijat.  Elämäntapapalapeli suomalaisten hiilijalanjäljen pienentämiseksi  D-mat oy on kehittänyt 1,5 […] The post Pelillisyyden kautta kohti kestävämpiä elämäntapoja appeared first on LAB Focus.

Materiaalit maksavat – kaikille!

VTT:n toimitusjohtaja Antti Vasara (2020) listaa tuoreessa julkaisussaan ”Eksponentiaalisen toivon lista” viisi alaa, joilla Suomi voi toimia tulevaisuudessa suunnannäyttäjänä. Yhtenä näistä on materiaalienkäytön optimointi. Vasara lähestyy sitä materiaaliteknisten innovaatioiden kautta, kun taas LABin toteuttamassa sMARTTA-hankkeessa lähestymme samaa aihetta yritysten omien toimintamallien ja -tapojen kehittämisen kautta. Tavoitteina molemmilla on mm. materiaalinkäytön ja hukan minimointi.   Miksi […] The post Materiaalit maksavat – kaikille! appeared first on LAB Focus.

Resurssiviisaus luo hyvinvointia

Nykyään kaupunkiorganisaatiot kiinnittävät aiempaa enemmän huomiota osallisuuden lisäämiseen. Viestintä on muuttunut monimuotoiseksi. Enää ei vain kuunnella asukkaita vaan heidän kanssaan keskustellaan ja selvitetään asioita yhdessä. (Korhonen 2020, 50.) Myös resurssiviisaus on nostanut päätään. On erilaisia hankkeita, joilla kaupungit innostetaan mukaan resurssiviisaaseen toimintaan. Sen toteutumiseksi kaupungit toteuttavat erilaisia tiekarttoja, ympäristöohjelmia tai energia- ja ilmasto-ohjelmia (Fisu-verkosto 2020).  […] The post Resurssiviisaus luo hyvinvointia appeared first on LAB Focus.