Kiertotalous

Kuva
 Three bins full of cardboard waste

Mahdollistamme yhdessä muiden kanssa yhteiskunnan siirtymisen kohti hiilineutraalia kiertotalousyhteiskuntaa

Kiertotalouden blogi

Kiertotalouden projektit

Esimerkkejä projekteista

Ota yhteyttä

Kati Manskinen
TKI-johtaja
kati [dot] manskinenatlab [dot] fi
Blog liftup

Sustainability – LAB Focus

Kiertotalouden käsikirja kemianteollisuudelle

Vaikka kiertotaloudesta ja toimenpiteistä kohti kiertotaloutta on puhuttu jo pitkään, moni yritys kaipaa edelleen konkreettisia esimerkkejä onnistumisista ja positiivisista kustannusvaikutuksista. EU:n komissio julkaisi maaliskuussa 2020 kiertotalouden toimintaohjelman päivityksen, joka tulee ohjaamaan usean toimialan regulaatiota ja toimenpiteitä lähivuosien aikana.  Teollisuudelle konkreettista kiertotalousapua  Syyskuussa 2018 Sitra julkaisi Kiertotalouden käsikirjan yrityksille, jossa esiteltiin kiertotalouden liiketoimintamalleja valmistavasta teollisuudesta ja […] The post Kiertotalouden käsikirja kemianteollisuudelle appeared first on LAB Focus.

Rakennus- ja purkujätteen kierrätyksessä haasteita

Suomi on jäämässä jälkeen EU:n tavoitteesta rakennus- ja purkujätteen kierrättämiseksi. Suomessa rakennus- ja purkujätteestä kiertää arviolta 58 %, kun vuoden 2020 alusta EU:n jätedirektiivi edellytti 70 % kierrätysastetta. (Salmenperä et al. 2016, European commission 2016). Arvokkaimmat jakeet, kuten metallit kierrätetään jo nyt tehokkaasti (Tilastokeskus 2019), mutta muiden jakeiden osalta materiaalikiertoa pitäisi tehostaa, kierrätystavoitteen saavuttamiseksi. Tätä […] The post Rakennus- ja purkujätteen kierrätyksessä haasteita appeared first on LAB Focus.

Public-Private Partnership- kiinteistöjen energiantehokkuus parannuksissa ja niiden rahoituksessa 

PPPINV-hankkeessa nopeutetaan Lappeenrannan ja Imatran kaupunkien hiilidioksidipäästöjen vähentämistä, luodaan alueen PK-yrityksille pohjaa suurten hankkeiden toteutukseen ja kansainvälistymiseen, luodaan uusia työpaikkoja kasvattamalla alueen investointeja, synnytetään uusi julkisen ja yksityisen yhteinen rahoitusmalli kiinteistöjen energiatehokkuusinvestointeihin sekä parannetaan kiinteistöjen tuottoja parantamalla niiden energiatehokkuutta. LAB-ammattikorkeakoulu (LAB) on osatoteuttajana Lappeenrannan – Lahden teknillinen yliopisto LUTin hallinnoimassa PPPINV-hankkeessa. Hanke on alkanut 1.5.2018 […] The post Public-Private Partnership- kiinteistöjen energiantehokkuus parannuksissa ja niiden rahoituksessa  appeared first on LAB Focus.