Kiertotalous

Kiertotalouden ratkaisut

Kuva
 Three bins full of cardboard waste

Mahdollistamme yhdessä muiden kanssa yhteiskunnan siirtymisen kohti hiilineutraalia kiertotalousyhteiskuntaa. 

  • Bioperäiset materiaalikierrot​
  • Tekniset materiaalikierrot​
  • Hiilineutraali yhdyskunta​
  • Kestävät yhteisöt

Lue blogia

Lue blogikirjoituksiamme kiertotalouden aiheista. 

Projektit

Kiertotalousaiheiset projektit 

Tilaa uutiskirje

Tilaa LAB kiertotalouden viimeisimmät kuulumiset sähköpostiisi. 

Tekstiilien ja muovien materiaalikierrot -tutkimustiimi

Tekstiilien ja muovien materiaalikierrot -tutkimustiimissä tutkitaan ja kehitetään kestäviä teknologioita ja prosesseja, joilla raaka-aineet pidetään kierrossa vähentäen hiilijalanjälkeä yhteiskunnan eri tasoilla. 

Kiertotalouslaboratorio

Lahden kampukselle on valmistunut huipputason kiertotalouslaboratorio. Uusi toimintaympäristö tarjoaa laadukkaat ja monipuoliset tutkimus- ja testaustilat sekä asiantuntijapalvelut myös yritysten käyttöön.

Esimerkkejä projekteista

Circular Economy Archives - LAB Focus

Kaupunkien kehittämistoiminta vastauksena maailman muutokseen

Maailmassa on tällä hetkellä meneillään useita merkittäviä kehityskulkuja, jotka yhdessä haastavat yhteiskuntia poikkeuksellisella tavalla. Esimerkiksi koronapandemia, Venäjän aloittama hyökkäyssota Ukrainassa ja sen seuraukset sekä ilmastomuutoksen ja ekologisen kestävyyden romahtamisen kiihtyminen koettelevat olemassa olevia rakenteita (Dufva & Rekola 2023, 38). Nämä megatrendit näkyvät myös kaupungeissa, sillä maailman väestö keskittyy yhä tiiviimmin kaupunkimaisille alueille (Kuhn & Margellos […] The post Kaupunkien kehittämistoiminta vastauksena maailman muutokseen appeared first on LAB Focus.

Liiketalouden opiskelijat visioivat Lahden viimeisen kilometrin toimitusten tulevaisuutta

Viimeinen kilometri Lahti eli ViKi Lahti on LABin ja LADECin yhteisprojekti (1.11.2022 – 31.8.2023), joka tähtää viimeisen kilometrin toimintamallin kehittämiseen Lahden alueella. Linkki ViKi Lahti -hankkeen sivuille. LABin syksyllä 2022 aloittaneen International business -ryhmän ja tammikuussa 2023 aloittaneen tradenomiryhmän opiskelijat osallistuivat toimintamallin ideointiin osana logistiikan ja toimitusketjun hallinnan kursseja helmikuussa 2023. Työpajoissa opiskelijat ideoivat innovatiivisia […] The post Liiketalouden opiskelijat visioivat Lahden viimeisen kilometrin toimitusten tulevaisuutta appeared first on LAB Focus.

Yksi toimija kerrallaan – kohti yhteistä kestävää tulevaisuutta

Houkuttelevat matkakohteet innostavat matkailijoita, mutta jatkuvasti kasvava matkailu muokkaa ympäristöä ja asettaa sen tuhoutumisen riskin alle. Kestävä matkailu voisi tarjota ratkaisua tähän, sillä sen tavoitteina ovat muun muassa matkailun pienemmät negatiiviset ympäristövaikutukset, luonnon- ja kulttuuriympäristöjen säilyminen, tuotteiden kierrätettävyys sekä paikallisten osallistaminen. (Edelheim ym. 2017, 93, 97.) Kestävyydelle on asetettu tavoitteita niin globaalilla, valtakunnallisella kuin maakuntatasollakin. […] The post Yksi toimija kerrallaan – kohti yhteistä kestävää tulevaisuutta appeared first on LAB Focus.