Kiertotalous

Kuva
 Three bins full of cardboard waste

Mahdollistamme yhdessä muiden kanssa yhteiskunnan siirtymisen kohti hiilineutraalia kiertotalousyhteiskuntaa

Kiertotalouden blogi

Kiertotalouden projektit

Esimerkkejä projekteista

Ota yhteyttä

Kati Manskinen
TKI-johtaja
kati [dot] manskinenatlab [dot] fi
Blog liftup

Sustainability – LAB Focus

Yhtä kyytiä! -webinaarissa pureuduttiin henkilöliikenteen jakamistalouteen

Liikenne on yksi suurimmista ja resurssi-intensiivisimmistä arvoketjuista Euroopassa. Se tarjoaa suuren potentiaalin muun muassa kasvihuonekaasupäästöjen vähentämisessä ja kiertotalouden mukaisissa liiketoimintamalleissa, jos kierto- ja jakamistalouden mukaisiin toimiin siirrytään. Esimerkiksi Euroopassa auto on pysäköitynä 92 prosenttia ajasta, ja kun sitä käytetään, vain 1,5 viidestä istuimesta on käytössä. (Ellen MacArthur Foundation 2015.) Näiden lukujen valossa huomataan, että henkilöliikenteessä […] The post Yhtä kyytiä! -webinaarissa pureuduttiin henkilöliikenteen jakamistalouteen appeared first on LAB Focus.

Karttakyselyillä laajempaa osallistumista

Karttapohjaiset osallistumismenetelmät, lyhyemmin karttakyselyt, ovat yksi paikkatietopohjaisten osallistumismenetelmien muoto. Karttakysely on internet-työkalu, jonka avulla osallistuja voi paikantaa digitaliselle kartalle kokemuksellista tai käyttäytymistä koskevaa tietoa. Tämä luo uuden kokemuksellinen tietokannan paikkatietojärjestelmiin. (Kyttä & Kahila 2006.) Menetelmän käyttö on yleistynyt viime vuosina muiden sähköisten osallistamismenetelmien mukana, ja sitä on hyödynnetty esimerkiksi Helsingin yleiskaavan suunnittelussa. Lahden kaupunki hyödyntää […] The post Karttakyselyillä laajempaa osallistumista appeared first on LAB Focus.

Yhteistyön lisääminen vauhdittamaan lahtelaista kiertotaloutta

Vuosi 2021 tulee olemaan Lahdelle merkittävä. Euroopan komissio valitsi 2019 Lahden ensimmäisenä suomalaisena kaupunkina Euroopan ympäristöpääkaupungiksi vuodelle 2021 (KUVA 1) (Turunen 2019). Tunnustus on hieno osoitus lahtelaisesta ympäristötyöstä. Ympäristön hyväksi tehtävä työ ei tule ilmastonmuutoksen ja muiden globaalien haasteiden vuoksi tulevaisuudessakaan vähenemään. Toimiva yhteistyö eri toimijoiden välillä on välttämätöntä, jotta jatkossakin saadaan aikaan hyviä tuloksia […] The post Yhteistyön lisääminen vauhdittamaan lahtelaista kiertotaloutta appeared first on LAB Focus.