Opiskelutaidot-MOOC

Opiskelutaidot-MOOC sopii sinulle, jos suunnitelmissasi on yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa opiskelu tai kaipaat vinkkiä opiskelutekniikoihin ja tiedon hakemisen ja tuottamisen käytänteisiin. Kurssi soveltuu erityisesti toisen asteen opiskelijoille, aloittaville tutkinto- ja avoimen korkeakoulutuksen opiskelijoille sekä korkeakouluopiskelusta kiinnostuneille.

Opiskelutaidot-MOOCissa perehdyt mm. opiskelutekniikoihin, tiedonhakuun, asiatyyliin ja tekstilajeihin. Seuraava Opiskelutaidot-MOOC järjestetään 18.9.- 24.11.2023.

Kirjautuminen kurssille

Luomalla oman MOOC-käyttäjätunnuksen pääset kurssin aukioloaikoina vapaasti ja maksutta tutustumaan kurssin sisältöön ja tekemään tehtäviä. Jos sinulla on LABin käyttäjätunnus, pääset kirjautumaan MOOCiin myös sillä.

Opiskelutaidot-MOOCin löydät sen aukioloaikoina osoitteesta https://mooc.lab.fi/

Suoritusmerkintä LABin opintorekisteriin

Kurssin laajuus on 2 opintopistettä. Jos sinulla ei ole LABin tutkinto- tai avoimen AMK:n opinto-oikeutta ja haluat kurssista virallisen suoritusmerkinnän LABin opintorekisteriin, sinun tulee kurssin suoritettuasi ilmoittaa henkilötietosi opiskelijahallintojärjestelmäämme varten. Kurssin opettaja ohjeistaa, miten tämä tapahtuu. 

LAB-ammattikorkeakouluun päästessäsi voit saada opiskeltuja sisältöjä luettua hyväksi.

***

MOOC (Massive Open Online Course) tarkoittaa verkossa pidettävää kurssia, johon pääsääntöisesti kaikilla on vapaa pääsy. Kurssi on saanut alkunsa LAB-ammattikorkeakoulun ja Lahden Yliopistokampuksen yhteistyöstä.

Heli Kamaja, Päivi Kuosmanen, Riikka Sinisalo, Kaisa Vuorivirta:
Opiskelutaidot-MOOC syntyi tarpeeseen – korkeakoulujen digipedayhteistyökasvualustana
(teoksessa Tuominen Jarkko (toim.) Digitaalisuus – korkeakouluopetuksen mahdollisuus 2019, s.58-63.)

Annukka Näkkälä
Lehtori
annukka [dot] nakkalaatlab [dot] fi
Päivi Kuosmanen
Palvelupäällikkö
Avoin korkeakoulutus ja oppilaitosyhteistyö
paivi [dot] kuosmanenatlut [dot] fi