Päijät-Hämeen FoodHub

Kuva
projektin logo
Hanke kehittää Päijät-Hämeen ruoka- ja juomateollisuutta laajentamalla elintarviketoimijoiden verkostoa myös muihin kuin viljaa jalostaviin yrityksiin sekä vahvistamalla näiden yritysten alueellisten sivuvirtojen hyödyntämistä. Lisäksi tavoitteena on löytää yritysten kehitysmahdollisuuksia digitalisaation saralla sekä kehittää kansainvälistymisväylää pk-yrityksille. Toteuttajina ovat Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy ja LAB-ammattikorkeakoulu.



Hanke edistää maakuntastrategian älykkään erikoistumisen kärkeä (ruoka ja juoma) ja jalkauttaa koko Hämeen ruokastrategiaa. Hanke antaa pohjaa tulevalle tutkimus- ja kehitystyölle niin, että se tukee kestävän, kannattavan ja kansainvälistyvän ruokasektorin menestystä. Alueellisen ja alueiden välisen yhteistyön kautta jalkautetaan ruokasektorin strategiaa. Hanke aloittaa ylimaakunnallisen yhteistyön.



Toteutusaika
-
Projektin tila
Käynnissä
Toteutusalue
Kansallinen
Rahoitus
EAKR 2021-2027
LABin rooli
Osatoteuttaja
Yksikkö
Teknologia
Painoala
Kiertotalous
Projektissa tapahtuu

Tuotekehitystyön osaamis- ja koulutustarpeet -työpaja 7.3.2024

Työpaja pidettiin osana elintarvike- ja prosessiteollisuuden toimijoille suunnattua asiakastilaisuutta, joka järjestettiin yhteistyössä Viljo-hankkeen kanssa.

Lue lisää: https://www.salpaus.fi/tapahtumat/asiakastilaisuus-elintarvike-ja-prosessiteollisuuden-toimijoille/ 

***

Yritysten tarpeet tuotekehitykselle -työpaja 30.1.2024

Yritysten tarpeet tuotekehitykselle – Päijät-Hämeen FoodHub -hankkeen työpajassa kehitettiin elintarvikealan yrityksille tarjottavia alueen palveluja. Tavoitteena oli yhteistyössä löytää niitä tapoja ja konkreettisia palveluja, joilla voimme yhdessä kehittää alueen elintarvikealaa kohti kestävää ja kansainvälistä menestystä.

Työpaja järjestettiin 30.1.2024 klo 9–12 LAB-ammattikorkeakoulun kampuksella.

Tutustu myös Kehys-hankkeeseen ja hyödynnä esimerkiksi hankkeessa kerätty tieto elintarvikealan TKI-palvelutarjonnasta. 

****

 

 

 

 

Tavoitteet
Hankkeessa on viisi tavoitetta:

1) Päijät-Hämeen ruoka- ja juomateollisuuden sivuvirtojen alueellisten hyödyntämismahdollisuuksien kehittäminen

2) Digitaalisten kehitysmahdollisuuksien ja kehityshankkeiden tunnistaminen

3) PK-sektorin kansainvälistymisväylän kehittäminen ja testaaminen

4) Elintarvikekeskittymän kehittäminen

5) Elintarvikekeskittymän tunnettuuden parantaminen
Kestävän kehityksen tavoitteet
Projektipäällikkö
Katja Pethman
TKI-asiantuntija
katja [dot] pethmanatlab [dot] fi
Yhteistyössä