LAB-ammattikorkeakoulun verkossa suoritettavat koulutukset houkuttelivat hakijoita yhteishaussa

Kuva
yhteishaku päättyi
Kevään toinen yhteishaku päättyi torstaina 30.3. Haettavana olivat LAB-ammattikorkeakoulun suomenkieliset AMK- ja YAMK-koulutukset. Suosituimpia hakukohteita olivat joko kokonaan verkossa suoritettavat tai verkkopainotteiset tutkinnot.

LAB-ammattikorkeakouluun tuli kevään toisessa yhteishaussa yli 13 800 hakemusta, joista ensisijaisia hakijoita oli noin 4 100. Haettavana oli kaikkiaan 1 687 opiskelupaikkaa Lahden ja Lappeenrannan kampuksille sekä verkko-opintoihin. Tarjolla oli 37 AMK- ja 11 YAMK-tutkintokoulutusta kaikilta koulutusaloilta: hotelli-, ravintola- ja matkailualalta, liiketaloudesta, tekniikasta, sosiaali- ja terveysalalta sekä muotoilusta, kuvataiteesta ja visuaalisesta viestinnästä.

Suosituimpia hakukohteita olivat kokonaan verkossa suoritettavat koulutukset. Eniten hakijoita kiinnosti liiketalouden tradenomikoulutus, johon saapui 1 750 hakemusta. Koulutuksen yhtä aloituspaikkaa tavoitteli seitsemän ensisijaista hakijaa. Toiseksi suosituin oli tieto- ja viestintätekniikan insinöörikoulutus, johon saapui 1 357 hakemusta. Kolmanneksi suosituin hakukohde oli liiketalouden ja logistiikan tradenomikoulutus 784 hakemuksella.

”On todella hienoa huomata, että panostuksemme verkkopainotteisiin ja kokonaan verkossa suoritettaviin tutkintoihin on vastannut kysyntään. Opiskelumahdollisuus verkossa tuo joustavuutta korkeakoulututkinnon suorittamiseen ja mahdollistaa paremmin myös työn ja opiskelun yhdistämisen”, LABin koulutuksesta vastaava vararehtori Merja Heino kommentoi.

Verkkopainotteiset sosiaali- ja terveysalan koulutukset houkuttelivat hakijoita heti kolmen suosituimman hakukohteen jälkeen. Esimerkiksi Lappeenrannassa verkkopainotteisena monimuotona toteutettavaan ensihoitajan AMK-tutkintoon haki viisi ensisijaista hakijaa yhtä aloituspaikkaa kohden.

Myös ensimmäistä kertaa haussa ollut sähkö- ja automaatiotekniikan AMK-tutkintokoulutus kiinnosti hakijoita. Koulutukseen saapui 297 hakemusta. Koulutus on osa Tulevaisuuden osaajat -ohjelmaa, ja sen toivotaan tuovan helpotusta Päijät-Hämeen seudun asiantuntijapulaan.

Maaliskuun yhteishaun opiskelijavalinnat julkaistaan viimeistään 7.7.2023. Opinnot alkavat syksyllä 2023. Lue lisää: lab.fi/yhteishaku.

Lisätiedot:

Uusimmat uutiset