MUrCS-ohjelma sai jatkoa 2026 saakka

Kuva
Blue windows
Erasmus Mundus -ohjelma "Master of Urban Climate and Sustainability (MUrCS)" on saanut jatkorahoituksen vuoteen 2026 asti, mikä mahdollistaa neljän uuden opiskelijaryhmän opinnot.

Ohjelmaa koordinoi edelleen skotlantilainen Glasgow Caledonian University, ja partnereina jatkavat LAB-ammattikorkeakoulu ja espanjalainen Huelvan yliopisto sekä uutena osallistujana konsortioon liittyy HTW Dresden Saksasta. Suurin osa tähänastisista opiskelijoista on Euroopan ulkopuolelta, mutta kaikilta on vaadittu vähintään kahden vuoden työkokemus relevanteista työtehtävistä. Ensimmäinen opiskelijaryhmä aloitti opintonsa syksyllä 2018 ja on valmistumassa syksyn 2020 aikana.

Uusi ohjelma kantaa nimeä MUrCS 1.5, havainnollistaen tavoitetta kouluttaa opiskelijoita ymmärtämään ja käsittelemään ilmastonmuutoksen vaikutuksia kaupunkien resilienssiin. Ohjelmassa integroituvat luonnonmukaiset ratkaisumallit, kiertotalouden toimintatapojen edistäminen kaupungeissa ja kestävän muutoksen hallinta.

Jatkohankkeen rahoitus kattaa lähes 90 opiskelijastipendiä, joiden avulla opiskelijat suorittavat opintojaan eri periodeina kaikissa hankkeen korkeakouluissa. Hankkeeseen osallistuvat myös yhteistyöyliopistot Japanista, Sri Lankasta, Turkista, Etelä-Afrikasta ja Brasiliasta sekä yksitoista yritystä ja julkista organisaatiota partnerimaista. Esimerkiksi Lahdessa ohjelman yhteistyöosapuolia ovat Lahden kaupunki, Päijät-Hämeen liitto ja Ramboll Oy, jotka kaikki ovat tarjonneet opiskelijoille työelämälähtöisiä harjoitteluprojekteja. Ramboll on myös kahtena viime vuonna palkinnut stipendillä parhaita opiskelijaharjoittelijoita.

Lisätietoja » MUrCS3 - Master of Urban Climate and Sustainability

Lisätietoja:

Eeva Aarrevaara
Yliopettaja
eeva [dot] aarrevaaraatlab [dot] fi

Tilaa uutiskirje!

» LABin uutiskirje tarjoaa uusimmat kuulumiset suoraan sähköpostiisi kerran kuukaudessa. 

» Hakijan uutiskirjeestä saat sähköpostiisi ajankohtaiset tiedot ja vinkit hakemiseen sekä valintaan liittyvissä asioissa.

Sijainti