Digitaalinen sosionomi

Kuva
Sosiaali- ja terveysalan robotti
Onko hyvinvointiteknologia ensisijaisesti terveydenhuollon apuväline vai voisiko sillä olla annettavaa myös sosiaalityössä? Sosiaalialalla ei käytännössä ole fyysisesti raskaita työsuoritteita, ja robottien käyttöönotto tuntuu hieman kummalliselta. Voidaanko teknologian avulla kuitenkin esimerkiksi parantaa sosiaalialan työn laatua?

LAB-ammattikorkeakoulun sosionomiopiskelija Jaakko Matikka ja Teknologian avulla uutta liiketoimintaa kotihoitoon (TUULI) -hankkeen projektipäällikkö Katariina Velling pohtivat mm. tätä aihetta Teknologiaa sote-alalle -blogisarjassa.

Lue koko juttu:
Teknologiaa sote-alalle, osa 2: Digitaalinen sosionomi

 

Hyvinvointiteknologian nykyisyys ja tulevaisuus

Sosiaali- ja terveysalalla on perinteisesti ajateltu työn olevan ihmiseltä ihmiselle tehtävää. Hyvinvointiteknologiaa on kuitenkin yhä suuremmassa määrin käytössä, ja se tulee entisestään lisääntymään tulevaisuudessa. Mitä meidän pitäisi siitä tietää ja mitä mieltä tulisi olla yhä lisääntyvästä sote-alan teknologiasta?

Tutustu aihetta käsitteleviin Teknologiaa sote-alalle -blogisarjan kirjoituksiin:

Hyvinvointiteknologia ei ole rakettitiedettä

Jokainen uusi toimintatapa vaatii aluksi opettelua ja teknologisten ratkaisujen kohdalla opettelu voidaan kokea erityisen vaikeaksi. Hyvinvointiteknologia ei kuitenkaan ole rakettitiedettä, vaan toimivien sovellusten ja laitteistojen käyttäminen on helpoimmillaan yhtä haastavaa kuin robotti-imurin käyttäminen.

Teknologiaa sote-alalle, osa 1: Kuin vaihtaisi pölypussin

Kurkistus tulevaisuuteen

Emme voi ennustaa, millainen maailma on ympärillämme viidenkymmenen vuoden kuluttua, mutta teknologian vaikutusta tulevien vuosikymmenien kehityksessä ei kai kukaan voi kiistää. Automaatio ja digitalisaatio kehittyvät hurjaa vauhtia, eikä sosiaali- ja terveysala tule jäämään sen ulkopuolelle.

Teknologiaa sote-alalle, osa 3: Kurkistus tulevaisuuteen

 

Lisätietoja hankkeesta:

Teknologian avulla uutta liiketoimintaa kotihoitoon (TUULI)

Katariina Velling
TKI-asiantuntija
katariina [dot] vellingatlab [dot] fi