Valintakokeet

AMK-valintakoe järjestetään kaksivaiheisena

Ammattikorkeakoulut ovat päättäneet, että kevään 2020 toisen yhteishaun valtakunnallinen AMK-valintakoe  järjestetään kesäkuussa kaksivaiheisena poikkeusolojen takia. Ensimmäisen vaiheen koe järjestetään 4.6.2020 digitaalisena etäkokeena. Toisen vaiheen koe järjestetään 23.–25.6.2020 ammattikorkeakoulujen kampuksilla eri puolilla maata. Lue lisää AMK-valintakoe -sivulta.

AMK-valintakoe

Sähköinen AMK-valintakoe on käytössä kaikissa suomenkielisissä AMK-hakukohteissa lukuun ottamatta kulttuurialan koulutuksia, rakennusmestarikoulutusta ja puutekniikan monimuotototeusta.

Kuvataiteen ennakkotehtävät

Kuvataiteen opiskelijavalinta on kaksivaiheinen. Ennakkotehtävä laaditaan A3-kokoiselle paperille.

Muotoiluinstituutin ennakkotehtävät ja valintakokeet

Muotoiluinstituutin opiskelijavalinta on kaksivaiheinen. Ennakkotehtävä palautetaan ensimmäistä kertaa sähköisesti.

Rakennusmestari-koulutuksen ennakkotehtävät ja valintakokeet

Rakennusmestarikoulutuksen opiskelijavalinta on kaksivaiheinen. Seuraavan kerran rakennusmestarikoulutukseen voi hakea syksyn 2020 yhteishaussa.

Puutekniikan monimuotototeutuksen valintakoe

Puutekniikan monimuotototeutus ei ennakkotiedoista poiketen käytä AMK-valintakoetta, vaan järjestää oman valintakokeensa.

Ylempi AMK: ennakkotehtävät ja valintakokeet

Useimmissa Ylempi AMK -hakukohteissa on ennakkotehtävä. Ohjeet julkaistaan hakukohteesta riippuen maalis- tai huhtikuussa.

Englanninkielisten koulutusten valintakokeet

Tutustu koulutusten valintakoeohjeisiin englanninkielisillä sivuillamme.

Valintakokeen yksilölliset järjestelyt

Valintakokeisiin voi hakea yksilöllisiä järjestelyjä erillisellä hakemuksella​, joka tulee jättää 8.4. klo 15.00 mennessä.